Големият победител на  24-ия София Филм Фест –  Сестра“ на

...
Големият победител на  24-ия София Филм Фест –  Сестра“ на
Коментари Харесай

Големият победител на 24-ия София Филм Фест – Сестра със специална прожекция

Големият победител на  24-ия София Филм Фест –  „ Сестра “ на Светла Цоцоркова  ще има специфична прожекция в Дома на киното на 14 ноември, събота, от 18.00. 
В смутните времена на подозрение и подозрения, Домът на киното продължава да извършва своята задача: да бъде дом на качественото кино и неговите фенове. С наслаждение Ви каним на изключителната прожекция на кино лентата „ Сестра “ на Светла Цоцоркова. Тя ще бъде последвана от среща с екипа и опцията да получим отговори на нашите въпроси.
 8 ноември - Ден на европейското арт кино 8 ноември - Ден на европейското арт кино
За пета поредна година CICAE (Международната конфедерация на арт кината) в партньорство с Европа Синемас провеждат в стотици кина на...
„ Сестра “ е вторият пълнометражен филм на Светла Цоцоркова след носителя на доста влиятелни интернационалните оценки „ Жажда “. Филмът има забележителна фестивална орис даже спрямо дебютния й филм. Световната премиера е на фестивала в Сан Себастиан, в програмата „ Нови режисьори ”. Там филмът е отличен със специфичен диплом. Веднага след премията „ Сестра “ е платен за разпространяване в Китай и Франция. Филмът получава наградата за операторско майсторство на фестивала „ Златна роза “ във Варна за работата на Веселин Христов, премията на младежкото жури на ФИПРЕССИ на фестивала във Варшава, огромната премия в Скопие на фестивала Cinedays, огромната премия за най-хубав филм на фестивала в Котбус – Германия, специфичната премия на журито в Клуж. „ Сестра “ е представян и на фестивалите в Лондон, Минск, Солун, Гьотеборг, Шанхай. На 24-тия София Филм Фест творбата завоюва Голямата премия „ София – Град на киното “ за най-хубав филм в интернационалния конкурс.
„ Филмът на Цоцоркова е за фамилния живот и сестринството, за дребните сякаш почтени неистини, които споделят членовете на едно семейство, и за метода, по който могат да бъдат преодолени несъгласията сред близки хора – тематики, които са познати на всеки от нас “, написа списание Variety.
„ Вторият пълнометражен филм на Светла Цоцоркова е доказателство за нейните гений и качества да пресъздава връзки сред членовете на едно семейство, обусловени от средата, в която живеят “, е коментарът в Cineuropa.
Главната роля в „ Сестра “ е поверена на Моника Найденова, изобретение на Светла Цоцоркова от първия й филм „ Жажда “. В останалите функции са Светлана Янчева, Асен Блатечки, Елена Замяркова, Валентин Ганев, Иван Савов и Александър Бенев. Сценарият е на Светослав Овчаров и Светла Цоцоркова, които са и продуценти на кино лентата.
 София Филм Фест още веднъж гостува в Русе София Филм Фест още веднъж гостува в Русе
София Филм Фест продължава да пътува в разнообразни градове из цяла България с задача да среща публиката с най-хубавото кино от миналата го...
Творбата стартира пътя си като план на София Мийтингс, подсилен и от фестивалите в Арас (Франция), Солун (Гърция), Хонконг (Китай). „ СЕСТРА “ е копродукция на „ Омега филмс “, „ Фронт филм “ и филмовия фонд в Доха – Катар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР